Moskova’dan Yunanistan’ın başkenti Atina’ya Türk Hava Yolları tarafından her gün aynı saatlerde ortalama 12 farklı uçuş seçeneği sunuluyor. Bu uçuşların hepsi İstanbul Havalimanı (IST) aktarmalı yapılıyor. Hafta sonu sefer sayısı biraz artıyor, yıl içinde mevsime bağlı olarak uçuş sayısında bir değişiklik yaşanmıyor.
Türk Hava Yolları tarafından Moskova-Atina arasında yapılan İstanbul Havalimanı (IST) aktarmalı uçuşların süresi, aktarmaya bağlı olarak değişiklik gösteriyor. Uçuşlar ortalama olarak 6 ila 22 saat arasında sürüyor. Moskova-Atina yolculuğu sırasında, dünyanın en muhteşem şehirlerinden biri olan İstanbul’da geçireceğiniz aktarma süresini, harika bir fırsata çevirebilirsiniz. Metro bağlantısı ile kolay ulaşım avantajı sunan İstanbul Havalimanı (IST) şehrin merkezi noktalarına gidebileceğiniz bir konumda yer alıyor. Şehirde geçireceğiniz süre 6-24 saat arasında ise, Türk Hava Yolları’nın yolcularına ücretsiz sunduğu Touristanbul hizmeti, size harika bir deneyim yaşatabilir. Aktarma süresinin 20 saat ve daha üzerinde olduğu durumlarda ise Türk Hava Yolları ücretsiz Stopover hizmeti ile fark yaratıyor ve yolcularına ücretsiz konaklama ve şehir turu gibi hizmetler sunuyor.
Sanat ve tarih ile yoğrulmuş bu ihtişamlı şehirde, Sovyet kültürüne ait pek çok ize rastlamanız mümkün. Müzeler, anıtlar, tarihi binalar, meydanlar, tiyatrolar, sanat galerileri, canlı performanslar; hepsi şehrin dört bir yanında, şaşırtıcı bir güzellikle izleyen herkesi büyülüyor. Kızıl Meydan, St. Basil Katedrali, Lenin Mozalesi, Kremlin Sarayı, Gorki Park, Bolşoy Balesi, Tretyakov Galerisi ve hatta 1930’lu yıllarda yapılmış olup her durağı ayrı sanat eseri olan Moskova Metrosu şehrin mutlaka görülmesi gereken yerler listesini oluşturuyor.
Şehirde dört tane uluslararası havalimanı bulunuyor: Sheremetyevo Havalimanı (SVO), Domodedovo Havalimanı (DME), Vnukovo Havalimanı (VKO) ve Zhukovsky Havalimanı (ZIA). Türk Hava Yolları’nın Moskova-Atina uçuşları, Vnukovo Uluslararası Havalimanı (VKO) üzerinden yapılıyor.
Moskova şehir merkezinin 30 kilometre güney batısında yer alan Vnukovo Uluslararası Havalimanı (VKO), Moskova’da bulunan tüm havalimanları arasında şehir merkezine en yakın olanı ve yılda 12 milyondan fazla yolcuya hizmet veriyor.
Merkezden metro ile 20 dakika sürecek bir yolculuk sonrası varacağınız Kievsky Demiryolu Terminali’nden hareket eden “Aeroexpress” isimli tren hattı, havalimanına kadar gidiyor. Sabahın erken saatlerinden gece yarısına kadar süren seferler, 40 dakika sürüyor ve karşılıklı olarak yarım saatte bir yapılıyor.
Havalimanı ile merkezi metro istasyonları arasında çalışan otobüs hatları ise diğer alternatifiniz. 611 ve 911 numaralı otobüsler, Yugo-Zapadnaya, Troparyovo ve Salaryevo Metro İstasyonları ile havalimanı arasında çalışıyor. Yaklaşık 15 dakikada bir yapılan seferlerle yolculuk 45 dakikaya yakın sürüyor.
Ayrıca taksiler, sizi havalimanına götürebilecek diğer seçenekler olarak Moskova’da 7/24 hizmet veriyor.
Avrupa’nın en eski şehirlerinden olan Atina, pırıl pırıl denizi, nefis plajları, şehrin her köşesinde görebileceğiniz tarihi eserleri ve muhteşem lezzetleriyle oldukça popüler bir tatil destinasyonu… Tüm dünyadan yıl boyu ziyaretçi alan şehir, mitolojik hikayelerde bahsi geçen mekanları tek tek gezebileceğiniz, günün her saati keyif veren bir yer. Milattan önceleri temelleri atılan müthiş uygarlığın kalıntıları ile büyüleneceğiniz şehirde zamanın nasıl geçtiğini anlamayacaksınız. Seyahatiniz sırasında fırsat bulup özellikle Akropolis, Antik Agora, Zeus Tapınağı, Atina Arkeoloji Müzesi, Plaka sokakları, Bizans Müzesi ve Kutsal Havariler Kilisesi’ni de mutlaka görmelisiniz.
Moskova-Atina uçuşunda önceliğiniz konfor ve kalite ise Türk Hava Yolları uçak bileti sayfasını inceleyip, rezervasyonunuzu hemen yapabilirsiniz.
Uçuşunuz sonrası indiğiniz Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı’ndan (ATH) şehir merkezine ulaşmak için birkaç seçeneğiniz mevcut. Bunlar toplu taşıma hizmeti veren otobüs hatları, metro ağı ve taksiler…
Havalimanı çıkışındaki duraktan binebileceğiniz, her 15 dakikada bir hareket eden X95 numaralı otobüsler ile merkezde bulunan Sintagma Meydanı’na bir saatten kısa sürede gidebilirsiniz. X93 numaralı araç ile de Kifissos Otobüs İstasyonu’na geçebilirsiniz.
Eğer metro ile gitmeyi düşünüyorsanız yaklaşık 25 dakikada bir hareket eden mavi hat ile şehir merkezindeki Sintagma Meydanı’na ulaşmak mümkün. Burada metro ile aynı perona gelen banliyö trenlerine binmemek konusunda dikkatli olmak gerekiyor.
Şehir merkezine, Atina Elefterios Venizelos Uluslararası Havalimanı (ATH) çıkışındaki duraktan hareket eden taksilerle geçmeyi de tercih edebilirsiniz. Ancak araca binerken taksi ücretine tüm vergilerin dahil olduğundan emin olmanız, sonradan çıkabilecek anlaşmazlıkların önüne geçecektir.