Skip to main content

Türk Hava Yolları Miles&Smiles Programı Veri Koruma Aydınlatma Metni

Türk Hava Yolları (“THY”, “Şirket” ya da “Biz” olarak anılacaktır), olarak müşterilerimizin kişisel verilerinin hukuka uygun olarak işlenmesine son derece önem veriyoruz. Bu Veri Koruma Aydınlatma Metni (“Aydınlatma Metni”), Miles&Smiles Programı (“Miles&Smiles”) çerçevesinde gerçekleştirilen işlemler esnasında müşterilerimizin kişisel verilerinin şeffaf biçimde işlenmesi amacıyla, başta 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun (“Kanun”) 10. Maddesi olmak üzere ilgili mevzuata ve Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü’ne (“GDPR”) uygun olarak hazırlanmıştır.

Bu kapsamda Aydınlatma Metni’nde, THY olarak veri sorumlusu sıfatıyla Miles&Smiles üyeliği kapsamında işlemekte olduğumuz kişisel verilerinizin hangileri olduğu ve bu verilerin hangi amaçlarla işlendikleri başta olmak üzere verilerinizin paylaşıldığı üçüncü taraflara, haklarınıza ve bizimle iletişime geçebileceğiniz yöntemlere ilişkin bilgiler sunulmaktadır.

Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin daha detaylı bilgi almak için https://www.turkishairlines.com/tr-int/yasal-uyari/gizlilik-politikasi/ adresinde yer alan Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Politikası’nı okuyabilirsiniz. GDPR’a tabi bir yolcumuz iseniz detaylı bilgi için https://www.turkishairlines.com/en-pl/legal-notice/gdpr-privacy-notice/ adresini ziyaret etmenizi öneririz.

Kişisel Verilerinizi Nasıl Elde Ediyoruz?

Kişisel verileriniz, Miles&Smiles ile sunduğumuz hizmetler kapsamında Türk Hava Yolları’na ait online kanallar, kağıt formlar, satış ofisleri, check-in kontuarları, kiosk, çağrı merkezi, uçak içi internet hizmeti ve IFE, üye talep ve şikayetleri, uçağa kabul kontrol noktaları, Türk Hava Yolları ürün ve hizmetlerinin satışına yetkili seyahat acenteleri, GDS’ler, internet üzerinden faaliyet gösteren satış kanalları, anket ve değerlendirme çalışmaları, program ortağı firmalar ve diğer havayolları vasıtası ile sözlü, yazılı ve elektronik ortamda toplanabilir. Kanun gereği, kişisel verileriniz yalnızca Kanun’da görülen şartlardan en az birinin bulunması halinde işlenebilmektedir. THY olarak bizler, kişisel verilerinizi hangi amaçla işliyor olursak olalım, her şartta başta Kanun’un 4. maddesindeki temel ilkeler olmak üzere ulusal ve uluslararası mevzuat hükümlerine uygun şekilde ve Kanun’un 5. ve 6. maddeleri kapsamında aşağıda listelenen kişisel veri işleme koşullarına dayanarak veri işliyoruz.

Hangi Kişisel Verilerinizi İşliyoruz?

THY tarafından işlenmekte olan kişisel verilerinize ilişkin genel bilgiler aşağıdaki gibidir (Kişisel verilerinizin işlenme amaçlarına ilişkin daha detaylı bilgi almak için https://www.turkishairlines.com/tr-int/yasal-uyari/gizlilik-politikasi/ adresinde yer alan Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Politikası’na göz atabilirsiniz.):

  • Kimlik ve İletişim Bilgileri: Hesap oluştururken, üyelik statüsü değişikliğinde, uçak bileti rezervasyonları veya THY ve iş ortakları tarafından sunulan ayrıcalıklı hizmetlerden yararlanmak için başvurduğunuz sırada sağlamış olduğunuz ad, soyadı, kimlik numarası, pasaport bilgileri vb. kişisel verileriniz ile e-posta adresi, telefon numarası, cep telefonu numarası, sosyal medya iletişim bilgileri, adres vb. kişisel veriler
  • Uçuş Bilgileriniz: Rezervasyon ve bilet bilgileriniz ile uçuşunuza ilişkin diğer bilgiler,
  • Gelişmiş Yolcu Bilgileri (“API”): Adınız, uyruğunuz, doğum tarihiniz, cinsiyetiniz, seyahat belgelerinizin türü ve numarası, geçerliliğinin başlangıç ve bitiş tarihleri ile verildiği ülkeye ilişkin kişisel veriler
  • Değerlendirmeleriniz ve Talepleriniz: Hizmetlerimiz konusunda sizlerden sağlamış olduğumuz değerlendirme bilgileri
  • Ödeme Bilgileriniz: Kredi/banka kartı bilgisi, bana hesabı bilgisi, IBAN bilgisi, bakiye bilgileri, alacak bakiyesi ve diğer finansal bilgileri
  • Üyelik Programı Bilgileriniz: Üyesi olmanız durumunda Miles&Smiles ve Turkish Airlines Corporate Club programına ilişkin bilgiler.
  • Özel Hizmet Talepleriniz : Talebiniz ve onayınız bulunması halinde, seyahatiniz süresince ihtiyaç duyduğunuz hizmetin sağlanabilmesi için varsa hastalık, engellilik durumu, alerji ve özel diyet gereksinimleri bilgisi ve bunlara ilişkin belgelerde yer alan bilgiler .

Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçlarla İşliyoruz?

Miles&Smiles Programı Kural ve Koşullarını kabul ederek program üyesi olan müşterilerimizin kişisel verilerini aşağıdaki amaçlarla işlemekteyiz (Kişisel verilerinizin işlenme amaçlarına ilişkin daha detaylı bilgi almak için https://www.turkishairlines.com/tr-int/yasal-uyari/gizlilik-politikasi/ adresinde yer alan Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Politikası’na göz atabilirsiniz.):

  • THY ve program ortağı havayolu firmalarıyla yaptığınız uçuşlardan (“Mil”) kazandırılması,
  • Her üyeye özel kişisel güvenlik kodu (“PIN Kodu”) ve kart üretilebilmesi,
  • İş ortağımız olan havayolu şirketleri, araç kiralama şirketleri, mil biriktirmek için kullanılan kredi kartı sahibi bankalar, oteller, sigorta şirketleri, sağlık hizmeti sunucuları, turizmciler, alışveriş ve eğlence hizmeti veren kuruluşlar, telekomünikasyon firmaları, eğitim kuruluşları, enerji şirketleri gibi farklı sektörlerdeki yüzden fazla program ortağımız (https://www.turkishairlines.com/tr-nl/miles-and-smiles/program-ortaklari/index.html) aracılığıyla program üyelerimize özel hizmetler tasarlanıp sunulması,
  • Shop&Miles’da mil harcanması ve kredi kartı ile yapılan harcamalardan mil kazandırılması,
  • Miles&Smiles kredi kartı sahibi üyelerimizin yaptığı tüm alışverişlerden sektörlere göre değişen oranlarda Mil kazandırılması,
  • Miles&Smiles’da kazanılan millerle üyelik statüsüne göre üyelerimizin ve tercih ettiği yakınlarının (ödül bilet, upgrade-kabin yükseltme) gibi çeşitli avantajlardan yararlandırılması,
  • Mil satın almak, Mil transferi yapmak, geçerliliğini yitiren Milleri aktifleştirmek, ödül bilet vergilerinin Millerle ödenmesi, Mil dönüştürme vb. Miles&Smiles uygulamalarının yapılması,
  • İnternet sitesi ve mobil uygulamalardan bilet rezervasyonu yapılması, çeşitli anketler aracılığı ile Miles&Smiles üyelerine özel kampanyalar tasarlanması, üyelerimizin doğum günlerine özel fırsatlar sunulması, kutlama pastası kesilmesi, vale park hizmeti, özel şoför tahsisi gibi üyelerimize özel hizmet ve sürprizlerin hazırlanması,
  • Aile Üyeliği talep etmeniz halinde, aile bireylerinin topladığı miller kapsamında gerekli işlemlerin yapılması, (Aile üyeliği hesabı açtırmanız halinde aile kapsamındaki tüm üyeler, diğer aile bireylerinin hesap hareketlerini görüntüleyebilirler)
  • RFID bagaj kartı sahibi olmanız durumunda bagajınızın havalimanındaki durumu hakkında tarafınıza sms ile bilgi verilmesi,
  • Sadakat programlarının genel özelliği olarak sadık üye davranışının ödüllendirilmesi ve programın üye beklentilerine göre şekillendirilmesi için üye davranışlarının takip edilmesi.

Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçlarla Aktarıyoruz?

Tarafımızca işlenen kişisel verilerinizi bazı durumlarda yurtiçindeki veya yurtdışındaki üçüncü taraflara başta Kanun’un 8. ve 9. maddeleri olmak üzere ulusal ve uluslararası mevzuat hükümleri çerçevesinde aktarabilmekteyiz.

Verilerinizi aktarabileceğimiz üçüncü taraflar kategorik olarak şu şekildedir:

  • Yurt içindeki ve yurt dışındaki iş ortaklarımız; ör. Havaalanlarında yer hizmetlerini sağlayan servis sağlayıcılar, acenteler, GDS’ler, aktarmalı uçuşlarda yolculuğunuzun bir kısmını üstlenen hava yolu şirketleri vb.
  • Grup şirketlerimiz, ör. THY tarafından sunulan hizmetlerin bir kısmı iştiraklerimiz vasıtasıyla gerçekleştirilmektedir, kişisel verileriniz bu kapsamda ilgili grup şirketlerimizle paylaşılabilmektedir. Grup şirketlerimize ilişkin daha detaylı bilgiye Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı Kişisel Verilerinin Korunması ve İşlenmesi Politikası’ndan ya da https://www.turkishairlines.com/tr-tr/basin-odasi/hakkimizda/ adresinden ulaşabilirsiniz.
  • Tedarikçilerimiz; ör. THY olarak teknik destek aldığımız yazılım şirketleri, araştırma şirketleri, üyelere özel kampanya hizmet sunulması faaliyeti yerine getiren ajanslar, güvenlik şirketleri ya da ulaştırma hizmeti sağlayan firmalar vb.
  • Taşımanın gerçekleştiği yabancı devletler, ulusal ve uluslararası mevzuatça yetkilendirilmiş yetkili özel kurum ve kuruluşlar ve kamu kurumları; ör. gerçekleştirilen soruşturmalar kapsamında kolluk kuvvetleri, Amerika Birleşik Devletleri’ne gerçekleştirilen seyahatlerde Amerika Birleşik Devletleri Ulusal Güvenlik Bakanlığı vb.

Kişisel Veri Sahibi Olarak Hangi Haklara Sahipsiniz?

Kanun’un 11. maddesi uyarınca kişisel veri sahibi sıfatı ile kişisel verilerinize ilişkin olarak pek çok hakka sahipsiniz. Bu bölümde sahip olduğunuz haklar ve kullanma yöntemlerine ilişkin sizlere bilgi vermek istiyoruz.

Kanun’un 11. maddesi uyarınca sahip olduğunuz haklar şu şekildedir:

 


Kişisel verilerinizin tarafımızca işlenip işlenmediğini öğrenebilirsiniz,

Eğer kişisel verileriniz bizim tarafımızdan işlenmişse bizden buna ilişkin bilgi talep edebilirsiniz,

Kişisel verilerinizi hangi amaçlar için işlediğimizi ve kişisel verilerinizinbu amaçlara uygun şekilde kullanılıp kullanılmadığını öğrenebilirsiniz,

Kişisel verilerinizi yurt içinde veya yurt dışında aktardığımız üçüncü kişileri öğrenebilirsiniz,

Eğer kişisel verilerinizi eksik veya yanlış işlemişsek, bunların düzeltilmesini isteyebilir ve gerçekleştirilen bu düzeltmelerin kişisel verilerinizi aktarmış olduğumuz üçüncü taraflara da iletilmesini isteyebilirsiniz.

Kişisel verilerinizi Kanun’a ve ilgili diğer ulusal ve uluslararası mevzuat hükümlerine uygun olarak işlemiş olmamıza rağmen, kişisel verilerinizin işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması halinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteyebilir ve bu kapsamda yapılan düzeltmelerin kişisel verilerinizi aktarmış olduğumuz üçüncü taraflara da iletilmesini isteyebilirsiniz.

İşlediğimiz verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda, meydana gelen bu sonuca itiraz edebilirsiniz,

Kişisel verilerinizin Kanun’a aykırı olarak işlenmesi sebebiyle herhangi bir zarara uğramanız hâlinde, hukuka aykırı veri işleme dolayısıyla doğan zararın giderilmesini talep edebilirsiniz.

GDPR’a tabi bir yolcu iseniz sahip olduğunuz haklara ilişkin detaylı bilgi için https://www.turkishairlines.com/en-pl/legal-notice/gdpr-privacy-notice/ adresini ziyaret etmenizi rica ederiz.

Yukarıda saymış olduğumuz haklarınızı kolayca kullanabilmeniz ve ilgili talepleri tarafımıza kolayca iletebilmeniz amacıyla bize aşağıdaki iletişim bilgilerimiz aracılığı ile ulaşabilirsiniz. Size, başvurunuzun niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde cevap vereceğiz. Veri sahipleri başvuruları kural olarak ücretsiz cevaplandırılmaktadır; ancak ayrıca bir maliyet doğması halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenecek tarifeye göre tarafınızdan ücret talep etme hakkımızı saklı tutmaktayız.

İletişim Bilgilerimiz

Türk Hava Yolları A.O. Genel Yönetim Binası Yeşilköy Mah. Havaalanı Cad. No:3/1 34149 Bakırköy/İstanbul

00 90 212 463 63 63

https://www.turkishairlines.com/tr-tr/bilgi-edin/musteri-iliskileri/